WPC a WPI můžete demineralizovat pomocí elektrodialýzy od MEGA.
Dánská společnost Arla Foods zavedla do svého výrobního procesu několik demineralizačních jednotek. Díky rozsáhlé spolupráci technologů společnosti MEGA s inženýry potravinářských procesů a manažery výzkumu a vývoje společnosti Arla Foods jsme byli schopni dodat řešení na klíč s maximální optimalizací výrobního procesu. Společnosti se tak podařilo získat vysoce kvalitní produkt na bázi syrovátky s 90% odstraněním minerálních látek.
Pokud chcete vidět i další úspěšně realizované projekty, zašleme vám na vyžádání celý seznam referencí.
Sladká syrovátka je vedlejší produkt při výrobě sýrů. Má vysoký obsah minerálů mezi 8 a 10 % TDS, které negativně ovlivňují senzorické vlastnosti a celkově snižují hodnotu syrovátky. Demineralizace elektrodialýzou upravuje tuto syrovátku a připraví z ní sladkou surovinu vhodnou pro interní využití v mlékárenství. Naše elektrodialyzéry umožňují hluboké odsolení a upraví syrovátku i pro potřeby přípravy alternativ kojenecké stravy.
Kyselá syrovátka je vedlejší produkt výroby tvarohu, řeckého jogurtu nebo čerstvých sýrů. Vysoká acidita s pH mezi 4,7 a 5,3 spolu s vysokým obsahem minerálů 9 - 11 % omezují možnosti zpracování této syrovátky. Bez speciálních technologií se nedá odpařit a kvůli nevhodným senzorickým vlastnostem není možné jí využít v jiných mlékárenských produktech.
Elektrodialýza řeší všechny tyto problémy. Po zpracování je výstupem stejný produkt jako po demineralizaci sladké syrovátky a je možné jej použít v potravinářství nebo i farmacii jako náhražku kojenecké stravy. V průběhu demineralizace se pH upravuje podle přání zákazníka odstraněním adekvátního množství kyseliny mléčné.
Během ultrafiltrace syrovátky je až 95 % roztoku odfiltrováno jako permeát i přes vysoký obsah laktózy. Důvodem pro odfiltrování je vysoký obsah minerálů (až 12 %) a nízké pH v případě filtrace kyselé syrovátky.
Elektrodialýzou UF permeátu vyrobíte plně poživatelnou a stravitelnou laktózu vhodnou pro užití v cukrovinkách, pekařství nebo pro krmení zvířat. Díky elektrodialýze také umožníte následné použití evaporace nebo sušení rozprašováním.
Syrovátka bez laktózy je vedlejším produktem výroby laktózy. Tento roztok má stále vysoký obsah proteinů a popela. Po demineralizaci elektrodialýzou je možné ji dále zpracovat na sušenou syrovátku nebo ke krmení zvířat. Podle účelu zpracování se nastavuje úroveň demineralizace.
Laktulózový sirup je laktulóza po izomerizaci chemickými katalyzátory. Právě kvůli katalyzátorům obsahuje vysoké množství minerálů. Elektrodialýza umožňuje jejich odstranění, čímž je vstupní roztok vyčištěn a připraven pro použití ve farmacii.
Matečný roztok v mlékárenství je vedlejším produktem evaporace a krystalizace při výrobě laktózy. Kvůli velmi vysokému obsahu minerálů jsou jeho senzorické vlastnosti velmi nepříznivé. Minerály dokonce blokují krystalizaci.
Elektrodialýza odstraňuje soli, což umožňuje vrátit roztok zpět do zpracování a zvýšit tak výnos procesu.
Naši odborníci jsou připraveni najít nejlepší řešení i pro váš projekt demineralizace pomocí elektrodialýzy.
Vyplňte prosím níže uvedený formulář. Ozveme se vám zpět co nejdříve.